PSE Composites från Irland tillverkar handgjorda gevärsstockar i kolfiber. Detta med väl utvalda material, i en process där många arbetstimmar går åt för att säkerställa en produkt med mycket hög kvalitet och finish.

PSE använder en unik gjutteknik som leder till bättre egenskaper än hos konkurrenterna, i form av integrerade kolfiberpelare samt tredimensionell fiberstruktur för lådan och rekylklacken. En innovativ teknik, för att skapa ett internt kolfiberskelett i kolven, bidrar till att de är väldigt lätta men samtidigt maximalt vridstyva och starka.

Eftersom kolvarna tillverkas för hand kan de i stor utsträckning specialtillverkas efter dina önskemål angående till exempel rails, remfästen och färger t.ex. De kan även leverera blinda kolvar som du kan ta med till en vapensmed för urfräsning och inpassning för ditt specifika vapensystem, om det är av annat än de som finns som standard hos PSE.

Här har vi samlat de vanligaste tillvalen samt beskrivning av valmöjligheterna som ingår.

Undrar du över skillnaden på kolvarna och vilken du ska välja föreslår vi att du läser inlägget om ’skillnader på E-Tac och E-lite.’  

Och här har vi i en FAQ samlat de vanligaste frågorna.

Kontakta oss gärna om du har några ytterligare funderingar!